Intelectualii fini și hipsterii hedoniști ai Chișinăului încearcă s-o spele în zece ape, să se ascundă după frunzele galbene ale toamnei, dar să evite o poziție tranșantă pentru turul II în alegerile primarului de Chișinău.

Campania electorală se va încheia. Fața zâmbitoare, vorba calmă, atitudinea cumpătată, poziția pro-occidentală, creată de pr-iștii lui Ion Ceban se va încheia. Își vor lua banii, fața, vorba și vor pleca. Iar noi vom rămâne cu adevărata față, vorbă și atitudine a lui Ion Ceban. Atunci hipsterii vor trebui să-și schimbe chiloții uniqlo pe clasicii kolhoznici. Să simtă ața patriei între buci. Iar finuții intelectuali care au tot cârcotit vizavi de Andrei Năstase, transformându-l în dușmanul numărul unu și unicul, vor fi nevoiți să facă trudozile de politruci cu salvarea românismului și Europei.

De ce voi vota Andrei Năstase?

  1. Din respect pentru efortul și lupta lui Năstase cu regimul Plahotniuc, când nimeni nu credea că el poate fi demolat.
  2. Pentru că judecătoarea Berdilo a judecat nedrept și a executat o comandă politică anul trecut, când i-a anulat mandatul de primar al lui Năstase.
  3. Pentru că decizia Berdilo a însemnat începutul sfârșitului regimului Plahotniuc.
  4. Pentru a nu permite întărirea socialiștilor și dezechilibrarea firavă a spectrului politic.
  5. Pentru a nu permite președintelui Dodon să ocupe spațiul liber lăsat de Plahotniuc, care trebuie ocupat de lege, competiție și meritocrație.
  6. Pentru a tempera poftele de alegeri anticipate pentru primăvara viitoare ale socialiștilor.
  7. Pentru că Andrei Năstase și-a tăiat toate podurile. Mizând pe primăria Chișinău. Nu mai poate reveni la Interne ca ministru din postura de candidat perdant. Și nu mai poate reveni în Parlament.
  8. Pentru că judecătorii noștri i-au permis lui Ion Ceban să utilizeze imagini ale Chișinăului în afișele electorale, iar lui Andrei Năstase i-au interzis.
  9. Pentru că nu vreau ca pe 9 mai Piața Marii Adunări Naționale să fie plină de copii în ghimnastiorci, bonete cu stea roșie și cu jucării Kalașnikov.
  10. Ca să văd cum vor fi realizate în Chișinău promisiunile primarilor din Oradea sau Cluj.

Și un PS: Pierderea Chișinăului va fi și o pierdere pentru candidatul Iohannis.

Gheorghe Erizanu