Lehamite și frică. Lehamitea oamenilor și frica funcționarilor din Republica Moldova.

Lehamitea și falsele probleme ale Republicii Moldova sunt alimentate cu:

 1. apărarea tancului de la Cornești;
 2. lupta cu românismul al lui Dodon;
 3. drapelul Rusiei în biroul lui Dodon;
 4. lupta dintre Dodon și ministrul Șalaru;
 5. lupta dintre Șalaru și Ghimpu;
 6. biblioteca lui Mark Tkaciuk în sediul lui Iurie Roșca cu duelul internautic dintre Alexandru Tănase & Vasile Ernu;
 7. apărarea de către Dodon a neutralității Republicii Moldova în fața biroului NATO, care urmează să fie deschis la Chișinău;
 8. lupta dintre proeuropeanul Candu și prorusul Dodon;
 9. închiderea creditului pompierului decedat în flăcările de la depozitul de la Uzinelor. Folosim orice. Inclusiv tragedia umană. Niciun credit bancar nu se eliberează fără asigurare. Este firesc și legal ca în asemenea situații creditul să fie stins de compania de asigurări.

Ce-o mai fi pe acolo? O hartă ruptă sau un marș în care statalistul fără țară să lupte. Doar Republica Moldova e în război. Dușmani înainte. Dușmani înapoi.

Frica și lehamitea are butonul restart cu spectacolele:

 1. Anticorupție 0.1: polițiști aliniați în Sala de festivități a Internelor cu citirea gradului, numelui, doi pași în față! Și cătușele pe mână. Sunteți corupt! Cu lista clară cine va avea arest la domiciliu, cine e obligatoriu trimis în celulă.
 2. Anticorupție 0.2: punct vamal blocat. Vameși arestați. Cu lista clară cine va avea arest la domiciliu, cine e obligatoriu trimis în celulă. Unii vameși, care au casă la țară cu orătănii, oi, vite, animale, înainte de a fi escortați de ofițerii de la anticorupție îi roagă să-i ajute să dea apă și mâncare la animale. Căci nu se știe când ajung acasă. Și umblau ofițerii în negru, de doi metri, cu cagule pe față și cu gălețile de apă printre curcile și gâștele vameșului arestat.
 3. Anticorupție 0.3: un sfert dintre judecători săltați. Pentru corupție. Cu lista clară cine va avea arest la domiciliu, cine e obligatoriu trimis în celulă. De alți judecători. Care execută.
 4. Anticorupție 0.4: uciderea lentă a copiilor noștri cu alimente alterate. Cu probe din martie curent. Cu interceptări făcute publice. Ca să ne îngrozim! Cu lista clară cine va avea arest la domiciliu, cine e obligatoriu trimis în celulă.

Republica Moldova e în război. Pe viață și pe moarte. Puținii supraviețuitori vor achita facturile. Cu lehamite. Din frică. Cu un președinte cu tancul de la Cornești, cu steaua în frunte și fără armata ministrului Șalaru, fără birou NATO. Fără SIS. Fără procuror. Cu ceai. Și cu „bleadi, Moskva za nami!”

Gheorghe Erizanu