Statistica zice sec.

În fiecare zi din Republica Moldova pleacă definitiv 106 persoane. Fiecare a treia persoană este femeie. Anual 40 de mii de oameni activi și în floarea vârstei părăsesc definitiv Republica Moldova. Într-un ciclu electoral de 4 ani părăsesc această țară neutră 160 de mii de cetățeni care vor lucra pentru economiile altor state și vor face copii pentru alte state. Dacă nu vor fi creșteri accentuate cumva.

În fiecare oră în Republica Moldova mor 6 oameni. Avem 144 de morți pe zi. Peste 50 de mii anual. 200 de mii mor și vor muri cu ultimul președinte Dodon.

În fiecare oră în Republica Moldova se nasc 5 oameni. Avem 120 de nou-născuți pe zi. Vreo 40 de mii anual. 160 de mii vor fi copiii președintelui Dodon. Dacă ritmul nu va conteni.

În patru ani ai președintelui Dodon în Republica Moldova vor fi cu 200 de mii de oameni mai puțini.

Statistic Dodon va fi președinte peste 2 milioane și ceva de cetățeni. Va avea circa 2000 de biserici, vreo 1500 de biblioteci, circa 70 de librării, 17 pușcării, cea mai alcoolizată populație de pe glob. Acoperită de datorii publice imense. Fără nicio investiție consistentă în ultimii 17 ani.

bas

Și harta Moldovei din secolul XVIII, făcută de un italian și dăruită de Putin. O promisiune pentru o piatră de temelie de biserică a patriarhului Kiril. O promisiune de federalizare. O altă promisiune de denunțare a Acordului cu Uniunea Europeană.

Președintele Dodon va fi mândru că, pentru prima dată în istorie, în prezența sa, pereții Kremlinului au auzit, într-o conferință de presă oficială, un omagiu adus prostituatelor. Iar cele mai bune prostituate din lume sunt cele din Rusia. Citat din președintele Putin.

Președintele Dodon n-a avut replică. Asta m-a jignit profund.

 

Salvează

Gheorghe Erizanu