Lucia Țurcanu, este Om de cuvânt 2015, premiu oferit de Librăriile Cartier.

Om de cuvânt 2013, prima ediție, a fost scriitorul Vladimir Beșleagă. Urmat în 2014 de scriitorul Maria Șleahtițchi. Premiul se acordă unui om de cuvânt. Care se ține de cuvânt, care promovează cărțile, care participă la evenimentele Librăriilor Cartier în calitate de invitat sau oaspete, cumpără cărți din Librăriile Cartier, știe ce cărți cumpără, știe greutatea cuvântului, știe când, cum și unde să-l spună.

Juriul este format din 5 persoane din cadrul echipei Cartier. Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat.

Cei cinci Oameni de cuvânt nominalizați au dreptul să procure cărțile Cartier în Librăriile Cartier, într-un exemplar, din 6 martie 2015 până în 6 martie 2016 cu o reducere de 20 la sută.

Oameni de cuvânt nominalizați pentru 2015 (în ordine alfabetică):

Mircea V.Ciobanu, scriitor

Sorin Hadârcă, manager

Silvia Hodorogea, jurnalist

Eugen Lungu, critic literar

Lucia Țurcanu, critic literar

Cei 5 nominalizați au fost punctați de la 5 la 1 de fiecare membru al juriului. După calcule matematice Premiul Om de cuvânt 2015 i-a revenit Luciei Țurcanu. Cu dreptul de a cumpăra cărțile Cartier în perioada 6 martie 2015 – 2016 cu o reducere de 50 la sută.

 

Gheorghe Erizanu