Profesorul Constantin Marin, fostul președinte TRM, și-a prezentat demisia în decembrie trecut. Nu știu dacă a fost un administrator bun. Nici nu știu dacă această funcție e una birocratică sau e una morală. Știu că profesorul Constantin Marin i-a școlit aproape pe toți jurnaliștii de azi. Nici nu știu dacă este fericit când se uită peste peisajul jurnalistic de azi: lichele multe, caractere puține; câini care latră când pică frunza și tac când hoțul sare gardul. Dar președintele Marin avea autoritatea profesorului sever și hedonist printre jurnaliștii radio și tele de la Antena nr.1 din Dealul Schinoasei.

Olga Bordeianu sau Olga Bordian (am găsit ambele ortografii prin mass media autohtonă), probabil, a fost un administrator bun la CTC și un crainic cu pronunție a diftongilor la Russkoe Radio. Probabil, n-a plagiat nimic în caietul de sarcini. Probabil, a studiat meserie americană în Rusia. Ca în poveștile românești. Ea a făcut în două săptămâni cât alții într-un an. Probabil, va fi un birocrat bun. Fără autoritate morală.

Dar cine mai are nevoie de moralitate și meritocrație într-o țară unde cei buni pleacă, iar cei mici devin și mai mici. Suntem în epoca piticilor.

Se poate să scriu, din orgoliu pentru ei și în pofida DOOM-ului, cu majuscule, ca americanii: Epoca Piticilor?

 

Gheorghe Erizanu