Viorel Mardare se simțea slăbit și vlăguit din iarnă. A crezut că e o răceală. A umblat pe la medicii Chișinăului. Care l-au examinat, l-au trimis să treacă testul SIDA. I-au zis că nu are SIDA. I-au zis că nu are pneumonie. I-au dat pungi de pastile. De plămâni. De inimă. De cap. De ochi.

Apoi Sergiu Prodan l-a urcat în mașină și l-a dus să treacă examenul medical în Germania. Vineri au venit rezultatele. Verdict: cancer.

Asta-i istoria bolii.

Viorel Mardare este unul dintre cei mai talentați regizori din generația tânără. Care și-au trăit tinerețea într-o țară care a făcut un film și jumătate în 25 de ani. Viorel Mardare a făcut spoturi publicitare. Câteva dintre ele au intrat în crestomațiile genului.

Viorel, această țară n-are nevoie de tine. Ea are nevoie de trolli, de lingăi, de pupcuriști, de șmecheri, de pierde-vară, de cozi de mătură.

Dar viața merge înainte. Pentru micile bucurii cotidiene. Pentru ele te scoli și mergi. Cei buni reușesc.

Iar tu ești bun.

Pentru donații online accesați https://www.gofundme.com/viorel-must-go-on
Donațiile fizice pot fi făcute la sediul Atelier S. Prodan (or. Chișinău, str. Kogălniceanu, 25, ap.1). Informații suplimentare: +373 79900100 (Alexandrina) sau +373 79999833 (Ghenadie).

Salvează

Salvează

Gheorghe Erizanu