De la Ștefan cel Mare și Sfânt și până la Igor Dodon Întâiul și Ultimul bărbații Moldovei au stat strajă la hotare și au salvat sute de ani Moldova de rele. De aia sfaturile lor au început să vină secular, principial și vertical, ca să fie luate în seama de noul președinte al Republicii Moldova.

Primul sfat pentru scoaterea țării din impas a venit de la un distins domn. Grizonat, un pic plăpând. Cu față de Dimitrie Cantemir. Dar fără perucă. E scris într-un caiet de matematică, 96 de pagini, rând cu rând. Nu poate fi întrerupt. Altfel, începe să plângă. Iar Republica Moldova rămâne fără invenție.

În cele 96 de pagini salvatorul Moldovei descrie ingredientele, caracteristicile tehnice, experiențele, formulele chimice, coada aurorei boreale, ajunsă pe teritoriul nostru în primul an de domnie a lui Dromihete. Toate aceste elemente și altele, care sunt secrete de stat, fără drept să le dezvălui, au fost transformate într-o bombă biologică cum n-a mai văzut platforma nr.2 din Celeabinsk-56.

Această bombă magnifică are și un geamantan. El îl poate oferi președintelui Republicii Moldova. Așa cum are președintele Trump până în ianuarie 2021, așa cum are președintele Putin până în 2034. Geamantanul e făcut din piele de zimbru, mort eroic anul trecut în gardul de sârmă ghimpată din Pădurea Domnească când se fugărea după proaspăta zimbroaică bielorusă. Are ială. Are cod. Codul este secret: 1234. Geamantanul are termen de exploatare până în 2028. În 24 decembrie 2008 geamantanul se va preface într-o boabă de fasole de 132 calorii.

Caracteristicile bombei biologice M1 (orice bombă, libelulă sau vaccin au un nume):

  1. raza de acțiune: integral teritoriul Republicii Moldova, marja de eroare +/- 3 metri.
  2. eficiența: maximă, fără marjă de eroare.
  3. efecte asupra corpului uman: zero consecințe, marja de eroare: =/- 3 organe interne.
  4. Restul sunt la „Strict secret” și nu le pot dezvălui.

Bomba este multifuncțională. Ca detergentul: 3 în 1.

Printr-o apăsare de buton M1 determină cu exactitate faptele corupte și, în general, păcatele sufletului uman, îl localizează, îl fotografiază, îi face dosar, îi face decizie judecătorească (pentru toate trei instanțe), îl condamnă, îi confiscă averea, îl încarcerează în celula liberă din oricare cele 17 penitenciare ale Republicii Moldova. Iar dacă apeși de două ori pe buton, simultan, atunci îl transformă în cârtiță în plină iarnă și fără rezerve de-ale gurii din toamnă. Președintele decide. Astfel, corupția va dispărea. Iar odată cu ea și noțiunea de judecător, și de procuror, și de avocat. Bugetul republicii va economisi câteva miliarde de lei anual. Bomba M1 ne permite să eliminăm din universități și din nomenclatorul profesiilor, în general, noțiunea de jurist. Atunci Mihai Ghimpu va rămâne ultimul jurist.

Am schițat un zâmbet la aceste efecte ale bombei M1.

Bărbatul a avut dreptate. L-am întrerupt.

A început să plângă.

Gheorghe Erizanu