Am vrut să evit 29 iulie. Dar 29 iulie nu mă evită pe mine. Mai departe ar fi trebuit să fie un text pe cât de deștept am fost eu la 14 iulie 2008, la recepția ambasadorului francez din Chișinău. L-am scris. L-am șters. Rămâne să știe doar Igor Boțan.

Tot ce mișcă pe spectrul politic mediile noastre le prezintă ca proiectele cardinalului Tkaciuk. Proiectul PLDM unde Filat reușește să adune cel mai mare IQ pe metru pătrat din Chișinău. Proiectul Lupu pentru a da năvală în grădina liberală. PL-ul a preluat sloganele PPCD-ului și denumirea lăsată liberă de Veaceslav Untilă. A fost o scăpare. Nu. A fost planul lui Tkaciuk. AMN-ul, după atâtea hărțuiri, pare vlăguit. Totul a pus la cale Mark Tkaciuc. Crearea AMN-ului și distrugerea lui. Pare a fi demonul coborât pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău pentru a încremeni într-un fatalism oamenii de aici. Acest Mark Tkaciuk.

Prin anii 90 Ivan Timofeevici Guțu, bănuit și el că este sau a fost un cardinal din umbră al politichiei moldovenești, i-a propus lui Vladimir Nicolaevici Voronin să preia Partidul Komunist. Lăsat liber de foștii komuniști. Acu dl Guțu este unul dintre membrii AMN. Iar dl Voronin a fost președinte de țară în două mandate consecutive. Primul președinte al RM cu două mandate consecutive.

Mă numesc Mark poate spune Filat.

Mă numesc Mark poate spune Lupu.

Mă numesc Mark poate spune Ghimpu.

Mă numesc Mark poate spune Urechean.

Mă numesc Mark doar Tkaciuk nu mai poate spune.

Gheorghe Erizanu