Dacă te cheamă Vladimir Putin, atunci încerc să înțeleg când un președinte de stat răspunde la numele conspirativ Kremlinovici. Într-un cerc foarte îngust. Dar de ce un președinte cu țară pe hartă la mii de kilometri de Kremlin, cu prenume și nume trebuie să-și ia un nume din manualele conspiraționiste rusești.

Sau/sau/sau:

  1. Serviciile care asigură securitatea statului nu asigură o linie telefonică sigură pentru președinte;
  2. Președintele asigură alte interese decât ale statului pe care îl reprezintă, ascunzându-se de bravele structuri de siguranță națională ale statului unde e președinte;
  3. Președintele este în mintea copilului care are un gadget nou și vrea să rupă netul și invidia găștii cu un gest de Jack Sparrow.

Kremlinovici, conform investigației Dossier și Rise-Moldova, este numele utilizat de președintele Republicii Moldova. Președintele Republicii Moldova are prenume și nume. Îi spune Igor Dodon.

Igor Dodon a devenit președinte pe calul statalității Republicii Moldova (slogan) și cu o armată de 30 de mii de sirieni (fals) în alegerile din 2016.

Cazul este atât de grav încât nici delegarea lui Ion Ceban de la primărie în campania prezidențială, nici scoaterea de sub urmărire penală a celor 17 judecători implicați în Landromat, nici eliberarea lui Veaceslav Platon, nici decorarea lui Kitaeț, nici baterea palmei cu Șor & Plahotniuc, nici parada celor cinci autospeciale second hand din Rusia în PMAN, nici voitul bestseller despre oligarhii ongiști al lui Țîrdea, nici declarațiile lui Narîșkin, nici mărturiile Galinei Dodon despre serile romantice în trei (ea, el și ghitara), nici descălecatul CNA-ului la consulatul Republicii Moldova din București, nici dispusa arestare a treia oară a acelorași proprietăți ale lui Plahotniuc, nu-l pot ascunde sub preș. Procuratura lui Stoianoglu, care a spus că nu vrea să se implice în politic, a făcut o declarație care lasă de înțeles și altceva decât că e doar o luptă politică.

Curtea Constituțională poate declara: Republica Moldova nu există. Președintele, garantul suveranității și independenței, este agentul unui alt stat. Este un agent sub acoperirea de președinte. SIS-ul, serviciul de inteligență, care e obligat să asigure securitatea statului nu există. Procuratura nu poate sau nu vrea. Parlamentul nu funcționează. Comisiile parlamentare nu funcționează. Comisia parlamentară de securitate se joacă de-a Malciș-Kibalciș. Funcția de președinte nu are structuri/elemente legale funcționale de control și contrabalansare.

Statalistul a distrus statul.

A rămas doar kuliokul. Peste Republica Moldova.

Gheorghe Erizanu