Istoria Cotului Morii. În vara lui 2010 au fost inundații la Cotul Morii. În Republica Moldova. Casele moldovenilor nu erau asigurate. Guvernul AEI-1 a decis să ajute sinistrații. Să construiască noi case.

Guvernul a trimis o scrisoare prin care interzice vânzarea-cumpărarea terenurilor destinate construcțiilor pentru sinistrați.  Primarul de atunci, Mihai Mârzenco, procură 8 ha. Fără intermediari. Pe numele lui.

Terenul pe care sunt construite casele sinistraților din Cotul Morii îi aparține fostului primar.

El a procurat terenurile cu 50000 lei. Pentru 8 ha. Astăzi el speră să le vândă cu 70000 lei per hectar.

Casele nu pot fi date în exploatare. Statul trebuie să soluționeze problema proprietarului pământului. (Știre preluată din Jurnal, 19 august 2011)

Istoria japoneză. În martie 2011 a avut loc un cutremur, urmat de un tsunami devastator. În Japonia. În decurs de 5 luni japonezii au adus în secțiile de poliție mii de portofele și genți găsite printre dărâmituri. Care conțineau cca 30 milioane de bani lichizi.

Peste 5700 de seifuri, aduse la țărm de valuri, de asemenea, au fost predate poliției. Într-un singur seif a fost găsit echivalentul unui milion de dolari.

Suma totală a banilor aduși de japonezi la secțiile de poliție se ridică la 78 de milioane de dolari. (Știre preluată de la  RFI, 19 august 2011).

Îmi cer scuze. Istoria românilor trebuia s-o separ de Istoria universală. Poate era mai puțin jenant. Pentru noi.

Gheorghe Erizanu