În mai 2014 apărea antologia de versuri Falsul Dimitrie, de Dumitru Crudu. La Cartier, în colecția Cartier popular. Într-un tiraj de 600 exemplare. Era o carte de bilanț al poetului Crudu.

În februarie 2018 antologia Falsul Dimitrie apare în poloneză. La Editura Instytut Kultury Miejskiej, din Gdańsk. Într-un tiraj de 500 de exemplare. Traducerea e semnată de Joanna Kornaś-Warwas si Jakub Kornhauser.

În ianuarie 2017 apărea romanul Vara în care mama a avut ochii verzi de Tatiana Țîbuleac. În colecția Rotonda. Într-un prim tiraj de 1500 exemplare. Apoi au mai urmat trei ediții (de această dată, în colecția Cartier popular). Era debutul ca romancier al Tatianei Țîbuleac.

În februarie 2018 romanul Vara în care mama a avut ochii verzi apare în traducere franceză. La Editione des Syrtes, în Belgia. În traducerea lui Philippe Loubiere.

La Cartier continuă sezonul traducerilor. Noi ne bucurăm pentru autorii noștri.

Sezonul traducerilor cărților Cartier în engleză, portugheză, norvegiană, germană va continua. Noi avem grijă. Valorile contează. Acolo unde sistemul de valori funcționează.

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Gheorghe Erizanu