Pesimiștii. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci patru partide ar accede în Legislativ. Este vorba de la aceleaşi partide care actualmente sunt prezente în Parlament.

Sunt calculate voturile celor care au confirmat că vor merge cu siguranţă la alegeri. Astfel, PCRM ar acumula 39,4%, PLDM – 18,3%, PD – 12,1%, PL – 10,2%.  Alte partide ar acumula 8,7 la sută, iar candidaţii independenţi în jur la 1,8%.

Aceste rezultate au fost făcute publice astăzi de viitorologii de la Asociaţia Cititorilor în Stele din Tabara Pesimiștilor (ACSTP), care au prezentat studiului sociologic Axa-Purpurie – noiembrie 2010 „Aspecte social-economice şi politice ale societăţii moldoveneşti în ajunul alegerilor parlamentare anticipate”.

Optimiștii. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, atunci cinci partide ar accede în Legislativ. Este vorba de la aceleaşi partide care actualmente sunt prezente în Parlament.

Sunt calculate voturile celor care au confirmat că vor merge cu siguranţă la alegeri. Astfel, PCRM ar acumula 32,5%, PLDM – 22,6%, PD – 13,2%, PL – 11,6%, AMN – 4,5.  Alte partide ar acumula 6,7 la sută, iar candidaţii independenţi în jur la 2%.

Aceste rezultate au fost făcute publice astăzi de viitorologii de la Asociaţia Cititorilor în Stele din Tabara Oprimiștilor (ACSTO), care au prezentat studiului sociologic Axa-Purpurie – noiembrie 2010 „Aspecte social-economice şi politice ale societăţii moldoveneşti în ajunul alegerilor parlamentare anticipate”.

Sondajele au fost realizat în 12 noiembrie curent pe un eşantion de 3  cetăţeni din 5  localităţi. Marja de eroare a studiului este de 2,8%.

Gheorghe Erizanu