„Spune-mi ce mașină conduci, în ce casă locuiești, ce baghetă mănânci și-ți voi spune ce cărți citești.” Acest promo la „Cărțile săptămânii” de la Publika TV a apărut în loc de „Cu o floare nu se face primăvara bla-bla-bla…” Emisiunea e  la 10.05 în fiecare sâmbătă. Și în reluare e duminică, după ora 11 seara. Nu e nimic spectaculos. Vorbim despre cărți. De fapt, pornim de la cărți. Vorbim despre lucruri simple.

Invitați și teme care au fost în emisie: Nicoleta Esinencu, Vladimir Beșleagă, Vsevolod Ciornei, Iulian Fruntașu, Bogdan Dascăl, Lică Sainciuc, Vasile Romanciuc, „Polonia lui Michnik”, „Basarabia lui Stasiuk”, „Vodkă sau carte”, „Cartea pentru copii”.

Invitații de mâine: Mihai Cimpoi și Mircea V.Ciobanu.

Tema: Scriitorii basarabeni în Istoria lui Manolescu.

Cărțile acestei săptămâni:

1. ISTORIA CRITICĂ A LITERATURII ROMÂNE. 5 SECOLE DE LITERATURĂ
de Nicolae Manolescu (Editura Paralela 45, 2008)

2. PRINȚESE DATE UITĂRII SAU NECUNOSCUTE de Philippe Lechermeier și Rebecca Dautremer. Traducere din limba franceză de Șerban Foarță (Editura Vellant, 2007)

3. DESPRE GEOPOLITCĂ  de Oleg Serebrian (Editura Cartier, 2009)

4. PENTRU CINE BAT CLOPOTELE  de Ernest Hemingway. Traducere din engleză de Ionuț Chiva (Editura Polirom, 2008)

5. STRATEGIILE SAMURAILOR  de Boye Lafayette de Mente. Traducere din engleză de Dana Ligia Ilin (Editura Humanitas, 2008)

Cărțile pot fi găsite în librăriile Cartier. Sunt genuri diferite. Sunt cărți de budă, sunt cărți de raft, sunt cărți dintre jucării, sunt cărți de pe noptieră, sunt cărți de lângă șezlong.

Gheorghe Erizanu