A sosit toamna.

Curtea Constituțională a decis viitorul Republicii Moldova. E un viitor sumbru. Dar Constituția trebuie respectată. Deja e bine. Intram în septembrie direct în iarnă, dacă Curtea Constituțională spunea altceva.

Președintele Lupu declară că asasinul de la Galaxy se va preda de bună voie organelor abilitate. Nu vreau să-l întreb de unde știe. E toamnă, totuși.

Patru moldoveni sunt spulberați pe o zebră pietonală sub Moscova. De un 4×4 cu bodyguarzi, care făceau cale unui Mercedes cu un VIP. Cui îi pasă într-o Rusie cu VIP-uri de niște străini amărâți? Calea!!!

Operatorii naționali de telefonie mobilă vând telefoane. Nu au în stoc decât telefoane cu butoane în rusă și română.  Ce contează niște telefoane într-o toamnă cu morți în rusă și română?

Caut un idiot care de astă toamnă hărțuiește Editura Cartier. Inițial prin controale, apoi re-controale, apoi re-re-controale. Din 2 octombrie până la mijlocul lui martie. Apoi un reprezentat al Ministerului Educației care are grijă mai mult de anumiți editori și de prețurile mici la manuale ofertate de alți editori decât de manuale. Și te elimină matematic. Apoi de o instanță de judecată care blochează activitatea editurii pe o vară întreagă prin metode numite cu drag pe la noi rayder. Parcă așa se scrie. Dar ce contează un atac cu metode rayder asupra unei edituri, când este atacată cea mai importantă bancă din Republica Moldova cu aceleași metode?

A sosit toamna. Și-n ea se ascunde un idiot. Calea!!!

Gheorghe Erizanu