Om de cuvânt 2016: Dorin Recean

Pentru premiul Om de Cuvânt 2016 au fost nominalizați (în ordine alfabetică):

Mircea V.Ciobanu, scriitor

Eugen Lungu, critic și istoric literar

Stela Popa, prezentatoare TV

Dorin Recean, om de afaceri

Vasile Romanciuc, poet

Juriul este format din 5 persoane din cadrul echipei Cartier. Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat.

Cei 5 nominalizați au fost punctați de la 5 la 1 de către fiecare membru al juriului. După calcule matematice, făcute de președintele juriului Em.Galaicu-Păun, Premiul Om de cuvânt 2016 i-a revenit lui Dorin Recean.

Dorin Recean, Om de Cuvânt 2016

Dorin Recean, Om de Cuvânt 2016

Dorin Recean este Om de cuvânt 2016, premiu oferit de Librăriile Cartier.

Premiul se acordă unui om de cuvânt. Care se ține de cuvânt, care promovează cărțile, care participă la evenimentele Librăriilor Cartier în calitate de invitat sau oaspete, cumpără cărți din Librăriile Cartier, știe ce cărți cumpără, știe greutatea cuvântului, știe când, cum și unde să-l spună.

Când l-am invitat la eveniment, știind atunci că este doar nominalizat, Dorin Recean mi-a zis că trebuie să fac uz de funcție ca să-l excludem din listă. A spus-o foarte sofisticat. Pe când era ministru de Interne era foarte direct, deloc sofisticat, era chiar bucuros când afla că ai o amendă de la Rutieră. Și asculta ca o poveste de dragoste cum s-au comportat polițiștii, cum au aplicat amenda, cum ai achitat amenda. Au fost au ba piedici birocratice. Au zâmbit? Au fost drăguți cu tine? Plăteai amenda ca un act de binefacere.

Dorin, nu ai unde te ascunde. Ești Om de Cuvânt 2016, premiul Librăriilor Cartier. Alături de Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015) și ceilalți oameni de cuvânt de pe lista scurtă 2016. Sunteți oameni dragi și așteptați în continuare în Librăriile Cartier.

 

 

4 Răspunsuri la “Om de cuvânt 2016: Dorin Recean”

  1. talex spune:

    deci poti fi om de cuvant chiar daca vrei sa-l dai pe unul cu capul de asfalt 🙂
    ca din mandatul lui recean atat ramane, musamalizarea unui accident si capul de asfalt.

  2. Nic Arsa spune:

    Ma gândesc … din moment ce juriul ” … Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat.” … înseamnă că domnul Dorin Recean a meritat a fi Om de cuvânt 2016. Atât.

  3. @talex: Dacă nu sunteți cititor de „The Sun”, atunci mandatul lui Recean a însemnat primul ministru de Interne care a reușit, cel puțin, pe perioada mandatului să schimbe fața poliției. Nu cred că reușea să facă schimbări printre polițiști cu trimiteri la Kant. Să fim corecți.

  4. @Nic Arsa: Cu prisosință. Chiar dacă a fost neașteptat. A fost pe o listă scurtă cu cei mai mari cărturari ai Basarabiei.

Scrie un comentariu

XHTML: Poți folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>