În apărarea kitschiului

„Republica Moldova la 25 de ani. O încercare de bilanț”. Concept de Vitalie Coroban

„Republica Moldova la 25 de ani. O încercare de bilanț”. Concept de Vitalie Coroban

Nu-mi place coperta. „E o copertă de vacanță”. Corpul de literă nu are eleganță. Ce s-a întâmplat cu tipografica Editurii Cartier?

Nu s-a întâmplat nimic. Nimic. Tipografica Editurii Cartier e în partea de jos a copertei. „Republica Moldova” este o inscripție reală. E la intrarea în Republica Moldova. Când intri din România. E de 25 de ani. Sau aproape de 25 de ani. Exprimă esența Republicii Moldova. Sunt litere sărace cu duhul. Sunt litere moarte. Insignifiante. S-a crezut că dacă se face umbră, atunci i se dă mărime literelor. Dacă se face contur, atunci capătă vizibilitate. Toate literele sunt majuscule. Imperiale. Ca să aibă pondere. Așa se crede.

E spațiu umflat.

Noi am vrut o Republică Moldova la 25 de ani în bikini, cu fese sportive și apetisante, dar avem o Republică Moldova îngrășată peste măsură de foame, cu un cur mare, deformat, lăsat și în chiloți cu „tormoz”. Asta-i tipografica din inscripția „Republica Moldova” de la intrare.

Republica Moldova e la 25 de ani.

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

2 Răspunsuri la “În apărarea kitschiului”

  1. M Trif spune:

    Și ce folos că te frăsuiești despre eșecul R. Moldova, dacă la „aniversară” îi publici, în chip de bilanț, pe ernu, sprînceană și alți (neo)marxiști, dovadă că tot n-ai înțeles nimic?

  2. @M Trif: Stângiștii sunt unicii care au venit cu un proiect clar. Dreapta se „frăsuiește”. O carte este un punct de pornire. Pentru discuții. Pentru injurii și motănași sunt rețelele sociale.

Scrie un comentariu

XHTML: Poți folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>