De câteva zile am un prieten nedespărțit. Domnul V.G.

Până a ajunge la mine Domnul V.G. a făcut curte cumnatei. Apoi a flirtat cu soția-mea. Un creștin adevărat. Acest Domn V.G.

Eu citesc „Cimitirul din Praga” de Eco. El citește „Macho pe înțelesul fratelui meu”. Eu citesc subtitrarea românească de la „Nikita”. El ascultă traducerea în rusă a filmului. Eu caut subtitrarea românească la desenele animate. Care nu e. Acest Domn V.G. ascultă engleza hollywoodiană. Care e. Dar nu e rusa. Eu stau pe FaceBook. Domnul V.G. stă pe twitter.

Ca orice moldovean adevărat mă duc să cumpăr lalele albe pentru 8 martie. Domnul V.G., care nu este moldovean,  îmi alege niște lalele vineții. Eu mă uit la Top Gear. Domnul V.G. se uită la fotbal. Eu îmi pun cărțile la ieșire. Ca să le iau la birou. Domnul V.G. mi le ia el. Ca să le lase acasă.

Eu beau cafea. Domnul V.G. bea ceai. Domnul V.G. este ca politica și ca datoriile. Nu poți scăpa de ele. Eu nu știu câte părți am. Acest Domn V.G. conține un lanț unic negativ ARN compus din 8 fragmente care codifică 10 proteine virale. Fragmentele de ARN au un înveliș proteic comun, care le unește, formând nucleoproteidul. Învelișul exterior este constituit dintr-o membrană lipidică.

Așa, se zice, că arată Domnul V.G.

Eu nu l-am văzut. Dar, vă spun, arată foarte bine.

E mai bine ca Filat. E mai bine ca Plahotniuc. Și nu este nici al lui Filat. Nici al lui Plahotniuc.  Este al meu. Acest Domn V.G..

Păcat că e doar un virus gripal.

Gheorghe Erizanu