Cum a devenit Mihai Ursachi Maia

Azi am adus din tipografie Marea Înfățișare a lui Mihai Ursachi. Poeme alese de Lucian Vasiliu. Cu fotografii de Natalia Gârbu. Coperta este după o acuarelă de Vitalie Coroban. Este cartea nr.9 din Cartier de colecție. Poemele magistrului Ursachi sunt și o bijuterie poligrafică.

Tipograful, probabil presat de alegerile din Republica Moldova, ne-a facturat freudian:

FullSizeRender

„Maia Ursachi în loc de Mihai Ursachi”. Noi nu ne-am supărat. Când capul nu mai alege, atunci alege inima.

Post scriptum. Transversaliile mari sau cele patru estetici. Poezia pe care a scris-o magistrul Ursachi pe când se credea pelican

Un om din Tecuci avea un motor

dar nu i-a folosit la nimic.

Mihai Ursachi. „Marea Înfățișare”. Poeme alese de Lucian Vasiliu. Cartier de colecție nr.9

Mihai Ursachi. „Marea Înfățișare”. Poeme alese de Lucian Vasiliu. Cartier de colecție nr.9

 

3 Răspunsuri la “Cum a devenit Mihai Ursachi Maia”

 1. Lucian Postu spune:

  Ce ironică e viaţa, inclusiv cea a literaturii … Mihai Ursachi, cel băgat în închisoare de Securitatea comunistă şi alungat din ţară tot de ea, ajunge să fie “ales ” de unul care a slujit, conform unor acte oficiale , aceeaşi Securitate : http://www.ziaruldeiasi.ro/local/vasile-arhire-lucian-vasiliu-si-vasile-etcu-au-semnat-angajamente-la-securitate~ni5sku.
  Ei, da’ noi s’ fim sănătoşi. Ticăloşii noştri sînt, evident şi mereu, mai buni decît ticăloşii lor.
  Ori poate că e doar o coincidenţă de nume, sau un fals fabricat de Dodon ori Usatîi. Caz în care vă urez lectură plăcută şi resurecţie uşoară.

 2. @Lucian Postu: Nu-i condamn. Nu cunosc presiunile. Și nu știu ce au făcut. Și ce aș fi făcut eu în locul lor. E întrebarea pe care mi-o pun în asemenea situații. Când un regim criminal, prin șantaj sau alte presiuni, își bate joc de oameni, prefer să rămân de partea oamenilor.

 3. Lucian Postu spune:

  @ Gh. Erizanu : 🙂 . După logica asta, nici alde Stalin n-ar trebui condamnaţi, fiindcă nu ştim ce presiuni făcea asupra minţii lor vreo traumă din copilărie. Ori sărmanul Dodon, habar n-avem cum suferă el de pe urma şantajului şi presiunilor lui Plahotniuc. Cînd nişte oameni le-au făcut rău altor oameni, dar n-au minima decenţă de a-şi cere iertare şi de a nu mai ieşi în frunte, ca păduchii, eu prefer să nu rămîn de partea păduchilor. Din motive de igienă socială.

Scrie un comentariu

XHTML: Poți folosi următoarele taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>